VIATA FEMEII IN COMUNITATE

1DB3BF3C-0C0D-4DD7-9F97-C18BE5E7E6BA

Promovam activitati  culturale, sociale si civice a caror beneficiari directi sunt femeile .   Sprijinim activitati initiate de femei a caror implicare are ca scop final rezolvarea  anumitor probleme din comunitatiile unde traiesc.  Dorim sa scoatem in evidenta importanta participarii civice  a femeilor la tot ce tine de viata locala, cum ar fi prezenta lor la sedintele publice ale Consililor  Locale , implicarea lor in proiecte sociale , de sanatate publica si educatie.  Sprijinim tinerele fete care activeaza in scoli si universitati pentru a -si cere drepturile cetatenesti, solicita transparenta in educatie , doresc un sistem de invatamint modern si de calitate .  Una din obiectivele  Asociatiei Femeile se Implica este sustinerea si punerea in practica a legislatiei impotriva violentei domestice.  In aceasta directie colaboram si participam la cursuri de informare  si activitati de advocacy  impreuna cu Romanian Women’s Lobby  , coordonator national al European Women’s Lobby., din care facem parte ca membru activ.   Alaturi de aceste  doua organizatii participam la activitatea de lobby pentru egalitate de gen la nivel national si european.   In iunie 2018 ONG-ul nostru a fost observator la Conferinta de la Bruxelles a European Women’s Lobby unde s-a dezbatut participarea egala femei-barbati in  viata politica  a tarilor europene, sub deviza 50/50., deviza pe care o dorim implementata si in politica Romaniei.  In cadrul Conferintei  EWL de la Bruxelles din 2018 a fost initiata campania Women in Politics care  va fi misiunea-target pentru care femeile Europei vor investi importante resurse in viitorii ani.

Asociatia noastra militeaza pentru promovarea femeilor in functiile de consilieri locali ,  primari  si parlamentari ,insistind pe calitatea  lor de  buni manageri, pe potentialul calitativ al femeilor si ca reprezentant demografic egal al  populatiei Romaniei. Deasemenea sprijinim femeile de valoare a caror expertiza le recomanda sa devina factori de decizie politica , aducind in acest fel problemele femeilor la nivelul  cel mai inalt de considerare si posibila rezolvare.

Promovam ONG-urile, grupurile si initiativele locale care contribuie la imbunatatirea vietii femeii si mai ales  cele care au ca obiect principal educatia  civica si antreprenoriala , deoarece credem ca aceastea au cel mai benefic efect  asupra conditiei sociale  a femeilor si implicit al dezvoltarii personalitatii si caracterului feminin.

Advertisement